Nyt filmgymnasium på Djursland

Nyt filmgymnasium på Djursland

Hvad gør man, hvis man som helt ungt menneske drømmer om at skabe de visuelle effekter, vi kender fra film som Avatar, Inception og Interstellar – men samtidig gerne vil gå gymnasievejen? Man søger mod Djursland, for her ser en helt ny 3-årig HTX-linje dagens lys. Den bliver et gymnasialt hjemsted med fokus på det tekniske filmhåndværk, og branchen byder den hjerteligt velkommen.

Film og visuelle effekter på skemaet. Det er, hvad 3D College tilbyder fremtidige elever på Danmarks første filmgymnasium. Det er især det kreative filmhåndværk VFX, der kommer til at kendetegne den nye linje, som åbner dørene for de første elever i august 2018. Gymnasielinjen på 3D College rejser sig i erkendelse af, at der mangler et hjemsted for kreative unge med lyst til en gymnasial ballast. Innovationschef ved Viden Djurs Søren Hoffmann Hansen fortæller:

”På 3D College har vi arbejdet tæt sammen med 3D-industrien siden 2004, og jeg har i årenes løb mødt lige dele unge mennesker og branchefolk, som efterspørger en gymnasial pendant til vores erhvervsuddannelse. De unge mennesker drømmer om at tage en studentereksamen, samtidig med at de klæder sig på til en fremtid som 3D-grafikere og VFX-artists. På præcis samme tid hungrer branchen efter nye talenter med den modenhed og dannelse, gymnasiet giver.”

Branchenær HTX for de kreative
Såvel formgivningen som driften af den nye HTX-linje kommer til at ske i tæt samarbejde med 3D- og VFX-branchen, ligesom studieturene vil føre fremtidens filmtalenter til epicentrene London og Vancouver. På dansk jord er det bl.a. de store 3D- og VFX-huse Wil Film og Ghost VFX, der agerer tætte alliancepartnere.

Executive Producer & Head of Animation Irene Sparre udtaler: ”Der er mangel på kreative talenter med den modenhed og ballast, som gymnasiet giver, og vi synes, idéen om et filmgymnasium er fantastisk. Derfor ønsker vi også at investere tid og kræfter i HTX-linjen, så eleverne kan modtage den bedste undervisning overhovedet. Vi kommer ikke til at diktere undervisningen, men vi kommer til at gøre den brancheorienteret, så eleverne bliver klar til branchevirkeligheden. Og det kan ikke undgås, at vi også kommer til at holde øje med, hvem de største talenter er.”

Også hos Ghost VFX hilser man den nye HTX-linje hjerteligt velkommen i uddannelseslandskabet. CEO & VFX Supervisor Jeppe Nygaard Christensen fortæller: ”For det første mangler vi flere dygtige mennesker i branchen, så alle tiltag, der kan nære nye talenter, er tiltrængte og yderst velkomne. Derudover mangler vi flere kvinder i branchen, og jeg tror, en gymnasial retning som denne kan bane vejen for flere. Gymnasiet er en sikker vej at gå, og skulle man efter tre år have ombestemt sig, så det ikke længere er en fremtid inden for film og visuelle effekter, man drømmer om – ja, så står alle døre stadig åbne. Sammen med 3D College glæder vi os til at puste liv i den nye HTX-linje.”

Kort om 3D College og det nye filmgymnasium
3D College har eksisteret siden 2004 og er en del af Viden Djurs i Grenaa med en lang række collegeuddannelser af både erhvervsmæssig og gymnasial karakter – bl.a. Game IT College, Game Art College, Game Sport College og Brazil Football College. HTX-linjen med fokus på film og visuelle effekter er det nyeste skud på stammen. Se mere på 3dcollegedenmark.dk/gymnasiet.


For yderligere information kontakt
Søren Hoffmann Hansen, innovationschef, Viden Djurs
Mail: shh@videndjurs.dk
Mobil: 2726 7745